Har du brug for en advokat?

Har du brug for en advokat?

05/07/2021 0 Af Redaktør

Der er en række scenarier her i livet, hvor du er bedst tjent med at hyre en advokat. Det er eksempelvis tilfældet, når du køber et nyt hjem. Det kan også være en klar fordel, hvis du skal indgå i et ægteskab. Ligesådan kan det også være en god idé at inddrage en advokat, hvis du skal fordele dine værdier i et testamente. Faktisk er listen over tilfælde, hvor juridisk rådgivning kan være ganske nyttig, ret lang. Det skyldes, at jura er kompliceret. Faktisk er det også tit kompliceret formuleret. Derfor kan juridisk rådgivning være en rigtig god investering.   

Hvis du har brug for juridisk rådgivning, kan du finde flere dygtige advokater, med forskellige specialer, her: www.nemadvokat.dk 

Få juridisk bistand ved bolighandel 

Hvis du nogensinde har prøvet at købe en bolig, ved du også, at det let kan blive en besværlig proces med uendeligt mange dokumenter. Du kan derfor gøre det langt nemmere for dig selv ved at ansætte en boligadvokat. Han eller hun er nemlig uddannet til at håndtere hele juridiske aspekt ved boligkøb. Og faktisk kan de ofte også lidt mere end det. En boligadvokat kan nemlig også varetage hele kommunikationen med både sælger og ejendomsmægleren for dig. Det er især en fordel, hvis der skal forhandles om et vilkår i købsaftalen. 

Juridisk rådgivning før indgåelse af ægteskab 

Hvis du har en stor formue. Eller hvis din partner er meget forgældet. Eller hvis du har nogle genstande, som du ved skal blive i din, eller din families, varetægt. Så kan det være en rigtig god idé med en ægtepagt. I Danmark har et ægtepar nemlig fælleseje som udgangspunkt. Det vil sige, at hvis I bliver skilt, skal alle jeres værdier fordeles ligeligt. Derfor giver det mange mere ro, hvis der er udarbejdet en ægtepagt. På den måde kan I nemlig selv vælge, hvordan I egentlig gerne vil fordele jeres formue, hvis I nu bliver skilt. Det kaldes særeje, og det kan faktisk udfoldes på mange forskellige måder. Måske vil du ikke dele din formue med din partner ved skilsmisse, men vedkommende må gerne arve efter dig, hvis du dør? I så fald kan du få skilsmissesæreje.  

Få et juridisk godkendt testamente 

For manges vedkommende efterlades der en del værdier, når man går bort. Erfaringen har vist, at efterladte, der er i sorg, ikke altid træffer de bedste beslutninger. Derfor kan du hjælpe dine pårørende ved allerede nu at udforme et testamente. I princippet kan du selv udforme det lige nu og her, men hvis du vil være sikker på, at ingen kan bestride det efter dit dødsfald, bør du få juridisk hjælp. En jurist vil nemlig anbefale dig at få et notartestamente. Her skal du selvfølgelig stadig tage stilling til, hvem der skal arve hvad. Men herefter skal du så tage ned i din lokale skifteret. Her skal du underskrive testamentet foran en notar. Det har nemlig den virkning, at ingen kan bestride hverken din identitet eller fornuft på underskriftstidspunktet.