Derfor bør du begynde at dyrke crossfit

Derfor bør du begynde at dyrke crossfit

06/04/2021 0 Af Redaktør

Crossfit er i stigende grad den foretrukne træningsform for mange danskere, og mange vil vove at påstå, at denne træningsform er den bedste for sundhed, styrke og sind.

Træningsformen tager desuden udgangspunkt i mange, funktionelle bevægelser. Dette betyder, at du potentielt vil få lettere ved mange dagligdagsopgaver.

Men hvad er det lige, der gør crossfit så populært? Og hvorfor er det, at mange forguder den i så høj en grad?

Hvad er crossfit?

Som udgangspunkt er crossfit, som navnet antyder, en sammenblanding af konditions-, styrke-, hurtigheds- og udholdenhedstræning. Man har altså som udøver fokus på at ramme hele kroppen, og det kan derfor hurtigt blive utroligt hårdt at holde tempo og gentagelser per minut.

I crossfit står funktionel træning som noget af det højeste på listen, og dette er da også grunden til, at der er så stort et fokus på øvelser som squat, dødløft og burpees. Her aktiveres samtlige muskler på en gang, hvilket giver en mere naturlig styrke.

Til sammenligning kan man i de fleste, almindelige fitnesscentre finde et hav af maskiner, der er målrettet mod meget specifikke muskler. Dette kan lede til ubalancer i bevægeapparatet.

Hvis man vil undgå disse asymmetrier i sin fysik, kan man derfor med fordel forsøge sig med crossfit.

Minder om cirkeltræning

Du kender måske til cirkeltræning fra din egen træning. Crossfit har på mange punkter en lighed med cirkeltræning, idet mange af øvelserne gentages i runder.

Her skal man eksempelvis nå så mange runder af forskellige øvelser som muligt inden for en bestemt tidsramme.

træning

Fordele ved crossfit

Der er utvivlsomt en lang række fordele ved at begynde med at træne crossfit. Blandt andet kommer man ikke uden om den ekstremt effektive udnyttelse af tiden.

Fordi crossfit netop er en så intens træningsform, og fordi der både er fokus på styrke, udholdenhed og kondition, vil du både kunne spare tid og potentielt få endnu mere ud af din træning end via almindelig fitness.

Derudover bør man selvfølgelig også nævne, hvor praktisk en sportsgren, det er.

Fordi mange af øvelserne netop er meget funktionelle, vil man i de fleste tilfælde kunne udføre træningen på helt vilkårlige steder: en skov, en skolegård eller på stranden – ingen mulighed er for dårlig.

Dette kan også være med til at gøre dig mere motiveret, da du konstant kan træne i nye omgivelser uden større besvær. På den måde slipper du for at ende i en triviel rutine, hvor du laver de samme øvelser det samme sted flere dage om ugen.

Styrk dit hjerte

Selvom almindelig styrketræning naturligvis er med til at styrke din hjertemuskel, vil mange personer i mange tilfælde komme til at glemme at få dyrket den ekstra konditionstræning.

Dette er drønærgerligt, da en god kondition kan have en ekstremt god indflydelse på styrkepræstation.

Med crossfit er konditionstræningen inkorporeret i træningsplanen, og derved vil du ofte både komme i bedre form – samtidig med du bliver stærkere. Den høje intensitet i crossfit er særligt med til at sikre denne konditionsrelaterede effekt.