Hop med på moden – bæredygtigt lingerie

Hop med på moden – bæredygtigt lingerie

04/01/2022 0 Af Redaktør

Det er vigtigt at føle sig komfortabel i sit lingerie. Samtidig er det godt at kunne hjælpe planeten og vælge lingerie, som er bæredygtigt. Tøj er en af de store synder i det bæredygtige regnskab, men nu er det muligt at få bæredygtigt lingerie! Læs med her for at blive klogere. 

Hvorfor er tøj dårligt for klimaet?

I Danmark køber vi mere tøj end resten af verden. Vi køber 10,2 kg tøj om året. Det er dårligt for miljøet og går ud over mennesker, der er i sårbare positioner. Klimaforandringer slår hårdest steder, hvor folk allerede er pressede. 

Modebranchen går ud på, at tøj skal sælges ofte, og man skal skifte mode flere gange om året. Det er ikke hensigtsmæssigt for klimaet dog. Førhen var tøjets kvalitet højere, og man passede bedre på sit tøj. I dag køber vi nemt og billigt nyt tøj på nettet. Tøj er dårligt for klimaet pga. flere faktorer, du kan læse om herunder.

De forskellige faktorer

Her er 3 grunde til, hvorfor tøjproduktion er dårligt for klimaet.

– Produktionen er fyldt med kemikalier: Man bruger typisk bomuld i tøjproduktionen. Bomuldsmarker fylder meget, hvor der ellers kunne være skov. Skov er nemlig vigtigt for klimaet, da det optager CO2 fra luften og renser luften. Når man dyrker bomuld, bruger man kemikalier. Polyester, akryl, nylon osv. er lavet af kul, råolie og naturgas gennem kemiske processer. 

– Tøj forurener vandet. Bomuldsplanten kræver meget vand, og det kan betyde, at søer i nærheden tørrer ud. Kemikalierne sviner også, og det forurener spildevandet. Det kan have skadelige følger for drikkevandet for mennesker i området, som ofte er fattige i forvejen. 

– Tøj overproduceres og går til spilde. I dag er vi begyndt med genbrugsvarer, men undertøj går ofte til spilde. Når vi smider tøj ud, har 80 % af tøjet 80 % af levetiden tilbage. Tøjet kunne have gjort gavn andre steder. Lingerie er svært at genbruge, men du kan bruge det, til det ikke kan bruges mere, og du kan sørge for at købe bæredygtigt lingerie. 

Derfor er der mange gode grunde til at købe bæredygtigt lingerie! Du hjælper miljøet ved at købe bæredygtigt lingerie, som ofte følger nogle krav, der er gode for miljøet og bedre vilkår for arbejderne. 

Gør noget godt for dig selv

Samtidig med at du gør noget godt for dig selv, gør du også noget godt for miljøet! Det er win-win. Det er vigtigt at føle sig godt tilpas i sit lingerie, og du kan finde masser af lækkert og sexet lingerie, som er bæredygtigt samtidig. Du vil kun mærke forskel til det gode – det vil være lækkert at have på og føles behageligt. Det handler om at være komfortabel i dag. Med bæredygtigt lingerie skal du ikke føle dårlig samvittighed, du kan med god samvittighed forkæle dig selv og en eventuel partner. 

Lingerie handler om at gøre noget godt for dig selv. Det er til for dig.