Sådan vælger du den rette vindeltrappe

Sådan vælger du den rette vindeltrappe

07/12/2021 0 Af Redaktør

Er du ved at designe dit nybyggeri eller renovere din bolig med 1. sal? I så fald er der nok et meget centralt spørgsmål, der har meldt sig: Hvordan skal trappen se ud? En trappe kan være meget mere end blot en praktisk funktion, der får dig fra det ene niveau i huset til det andet.  

Ønsker du en diskret trappe, der er pladsbesparende, er funktionel med maksimal udnyttelse af kvadratmeterne eller skal det være en stor, flot trappe, der står som centrum i boligen, eller i entreen, hvor den byder gæster velkomne med åbne arme og et royalt strejf? Læs med videre her og få inspiration til at vælge den helt rigtige trappe, som du vil være glad for i mange år frem. 

Vindeltrappen – den tidløse trappe 

Når det gælder valg af trappe, er det vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser. Her er der nemlig tale om en mere eller mindre permanent del af boligen. Det er ikke blot som en væg, hvor du kan male farven over, når du er blevet træt af at se på den. En trappe kan naturligvis til hver en tid udskiftes. Dette er blot et lidt større projekt. En af fordelene ved at vælge en vindeltrappe er, at det er en tidløs trappe med en let kurve, der ikke lige sådan går af mode.  

Den absolut mest overdådige trappe må siges at være en vindeltrappe. Denne har et blødt sving og drejer en halv omgang rundt om sig selv. Den drejer ikke om sin egen akse, ligesom en spindeltrappe, men fører sig rundt i et blødt sving. Med en vindeltrappe har du mulighed for at gøre trappen til centrum i rummet.  

Den lette og elegante trappe, der passer ind over alt 

Hvis du vælger en vindeltrappe med luft mellem trappetrinnene, kan du sagtens vælge en stor og prangende trappe, uden den kommer til at virke tung og klodset. Vindeltrapper findes også som slanke modeller, der passer fint inde i hjørnet af et rum, hvor trappen diskret kan stå og være funktionel, uden at optage for meget plads.  

Design din egen, flotte vindeltrappe 

Hvis du gerne vil få trappen til at se ekstra indbydende og rummelig ud, gælder det om at udvælge den i lyse materialer. Dette kan eksempelvis være lyst træ kombineret med lysegråt eller hvidt metal som led i gelænderet. Der findes mange forskellige typer af gelændere til vindeltrapper. Her kan du rigtig komme til at sætte dit eget præg på stilen i hjemmet.  

Gå efter kvalitet og miljøvenlige materialer 

Det er også muligt at foretage bæredygtige valg, når du køber en vindeltrappe. Gå eksempelvis efter FCS certificeret trin, der er behandlet med en miljøvenlig olie. Den rette olie har ligeledes betydning for, hvor æstetisk og naturligt træet fremstår. Du kan vælge mellem et klassisk gelænder med vandrette elementer, et mere sporty udtryk med lodrette elementer, lodrette håndgreb eller noget helt fjerde og innovativt. Det nemmeste er at købe trappen online, hvor du kan få råd og vejledning, amt bestille hjælp til at få trappen monteret i boligen.