Overvejer du en sundhedsfaglig karriere?

Overvejer du en sundhedsfaglig karriere?

22/10/2021 0 Af Redaktør

Det kan være et rigtig svært valg, at skulle finde ud af, hvad man vil arbejde med. Der findes så mange forskellige karriere og det kan være helt uoverskueligt at finde ud af, hvilken karriere, der er den rigtige. Hvis du godt kunne tænke dig at tage dig af andre mennesker, så er det nok en karriere indenfor sundhedssektoren, men hvordan bliver man helt sikker? Det kan du læse om lige her.  

Undersøg uddannelser 

Det første skridt på vejen, er at undersøge hvilke uddannelser, der måske kunne være for dig. Det kan du finde rigtig meget om på nettet. Når du har fundet nogle uddannelser, du tænker kunne være rigtige, så dykker du ned i dem. Hvad laver man på uddannelsen? Hvordan kunne et skema se ud, og hvilke fag har man? Hvad kan du bruge uddannelsen til efter? Og hvor lang er den? Alle disse spørgsmål kan hjælpe med at komme tættere på, om det er noget du vil. Det næste er, at undersøge hvad det kræver at komme ind på uddannelsen. Har du karaktererne til det eller skal du søge kvote 2? Så kan et praktikforløb måske forøge chancerne for at komme ind samtidig med, at du får en forsmag på livet med en sundhedsfaglig karriere.  

Prøv praktikforløb 

Hos f.eks. TryMedics kan du prøve livet af indenfor sundhedssektoren ved at tage på et ophold til enten Zanzibar eller Uganda – eller begge lande. Her vil du følge en fagperson på hospitalet og kunne overvære fødsler og operationer. Du vil også møde nogle sygdomme, som du ikke vil finde så meget af herhjemme, f.eks. behandlingen af malaria-sygdommen. Med sådan et praktikforløb kan du komme helt tæt på hverdagen og prøve efter, om det er noget for dig. Sådan et ophold varer mellem 4 og 12 uger, og udover praktikforløbet vil du modtage undervisning, møde andre unge med samme drøm som dig og komme ud og prøve nogle vilde oplevelser, du ellers ikke lige får.  

Snak med fagpersoner 

Har du ikke lige muligheden for at tage på sådan et ophold, kunne det også være en ide at snakke med nogle fagpersoner. Det kan være, du er heldig at kende nogle, der arbejder med noget, du kunne forestille dig selv at arbejde med. Så kan de give et bedre indblik i hverdagen som læge, sygeplejerske eller hvad du ellers går og har i tankerne. Måske kan de også fortælle lidt om uddannelsen.  

Karriere og uddannelse 

Når du vælger et job, er det vigtigt, at det er et job, du vil kunne trives i. Du skal nemlig formodentlig have det job eller et lignende job i mange år efter uddannelsen. Mange har tendens til at tænke, at så snart uddannelsen er overstået, så er alt bare fint. Her skal man være opmærksom på, at uddannelsen jo forbereder til karrieren, og hvis man ikke kan lide at være på uddannelsen, kan det godt være man ikke ville kunne lide selve karrieren.