Derfor er et plankebord det rette valg til dit hjem

Derfor er et plankebord det rette valg til dit hjem

14/10/2021 0 Af Redaktør

I Danmark er der en klar udpræget stil i de mange danske hjem – nemlig minimalismen. Faktisk er det en stil, der præger hele Skandinavien, og som vi er kendt for både i vores indretning og i vores tøjstil.

Der er dog begyndt at vise sig en ny tendens i forbindelse med minimalismen, hvor det rustikke bliver inviteret med ind i hjemmet, og flere begynder at mikse de mange hvide møbler med mørkere accenter, og gerne i træ. En af de bedste måder, hvorpå du kan gøre dette, er med et plankebord.

Hvis du vil vide mere om, hvorfor plankebordet er det rette valg, og hvordan du skal indrette hjemmet med det, så kan du blot læse mere lige her.

Naturmaterialer er populære

Som sagt er minimalismen endnu det, der præger de fleste danske hjem. Alligevel er mange begyndt at bryde op med tendensen en smule ved hjælp af naturmaterialer. Det er ikke fordi der bliver sagt farvel til minimalismen med disse elementer – på ingen måde faktisk – det er blot en måde, hvorpå der kan skabes nogle kontraster.

Egetræ har altid være et utroligt populært valg for minimalister, men nu er der flere og flere, der begynder at invitere mørkere træsorter ind i hjemmet, og nogle gange er møblet måske ikke helt så fint slebet og skarpt, som de ellers normalt har været, hvis de passer til den stilretning.

Det er en udvikling, som mange tager imod med åbne arme – og med god grund. Det giver nemlig et utroligt flot og rustikt udtryk, der bestemt er værd at invitere indenfor, såfremt du får chancen for det.

Når du begynder at eksperimentere mere med træ og andre naturmaterialer, så får du automatisk et hjem, der afspejler de kanter, som mennesket naturligt har og dermed bliver hjemmet mere personligt.

plankebord

Indret til lige netop din stil

Plankebordet har utroligt mange gode elementer i sig selv, og det taler også nærmest for sig selv i rummet – særligt hvis du vælger et til enten køkkenet eller stuen, der er af en vis størrelse, hvilket er det valg, som de fleste vælger at gå med.

Men selvom plankebordet i høj grad taler for sig selv, så kan du altså også give det dit helt eget udtryk igennem den måde, som du vælger at dekorere det på.

Nogle vælger at dekorere deres plankebord med en løber og nogle blomster, mens andre lader det stå helt tomt. Du kan også pynte det med en frugtskål, hvor de naturlige elementer bliver trukket sammen, eller du kan finde nogle stole, der enten passer perfekt og harmonisk til eller skaber en kontrast, der også skaber et interessant look. Lyset over bordet vil også medvirke til det overordnede udtryk, og på den måde vil alt omkring plankebordet i virkeligheden føde til det udtryk, som du prøver at få frem – det er netop derfor, at det er det helt rette valg, hvis du gerne vil have et personligt, men minimalistisk item i dit hjem.