Sådan opretter du ApS

Sådan opretter du ApS

19/07/2021 0 Af Redaktør

ApS, der står for anpartsselskab, er en selskabsform, som kan tilvælges, når en virksomhed startes op. Der er en række fordele ved at være oprettet som ApS. Men hvad er ApS egentlig? Hvilke fordele er der ved ApS? Og hvordan får man lige oprettet sin virksomhed som ApS? Du får alle svarene ved at læse med lige her!  

Hvad er ApS  

Når man skal oprette ApS skal man som minimum indskyde 40.000 kr. i såkaldt selskabskapital. Denne selskabskapital skal senere godkendes. Man skal også have lavet et stiftelsesdokument, et par vedtægter og en ejerbog. Alt dette skal godkendes for at Erhvervsstyrelsen vil registrere en virksomhed som ApS. Ved at oprette ApS kan man blive anerkendt som selskab eller virksomhed for både samarbejdspartnere, kunder og leverandører. Dette betyder, at din virksomhed fremstår langt mere pålidelig set udefra. Man kan som ApS faktisk også få en række skattemæssige fordele. Alle disse ting kan en advokat hjælpe dig med at få styr på, så du får det bedste udgangspunkt, når du skal oprette ApS. Du kan læse mere om oprettelse af ApS samt fordelene ved en advokat i processen på https://nemselskab.dk/

Hvad kræver ApS?  

Når en virksomhed er blevet oprettet som ApS, er der selvfølgelig et par ting, som man skal leve op til og følge derefter. Et par af tingene er følgende: Der skal løbende føres regnskab ud fra regnskabsloven. Der skal en gang om året indsendes en årsrapport til Erhvervsstyrelsen, som i sin tid har registreret virksomheden som ApS. Selskabet bliver pålagt revisionspligt. Der skal også udpeges en direktion og en bestyrelse for selskabet.  

Fordele ved en advokat   

Når du vil oprette ApS for din virksomhed, kan du vælge at gøre det med eller uden en advokat. Der er en række fordele og ulemper ved begge dele. Med en advokat er du sikret juridisk rådgivning og sikkerhed, når du opretter ApS. Du får ikke kompetent rådgivning uden en advokat, og du er ikke dækket af forsikringer. Du er desuden også sikker på, at alle dokumenter, som skal bruges i forbindelse med oprettelsen, er udformet helt korrekt modsat de standarddokumenter, der kan tilgås uden en advokat. Man kan nemt finde standarddokumenter på nettet, som ud fra en række oplysninger kan udfylde sig selv automatisk. Der kan dog hurtigt ske fejl i disse. Det er naturligvis billigere at oprette ApS uden en advokat, men en advokat vil altså være at foretrække. Det sikrer et langt bedre forløb i forbindelse med oprettelsen af ApS.  

Hvad kan advokaten hjælpe dig med?  

Der er en del ting, som en advokat kan hjælpe dig med at udarbejde og få ført igennem, når du skal oprette ApS. Du bør altid tage en snak med din advokat om, hvad vedkommende kan gøre for dig. Priserne varierer naturligvis også fra sted til sted. De ting, som en advokat kan hjælpe med, kan eksempelvis være: 

  • Oprettelse af ApS og CVR-nummer 
  • Udarbejdelse af stiftelsesdokument 
  • Udarbejdelse af vedtægter 
  • Udarbejdelse af ejerbog 
  • Registrering ved Erhvervsstyrelsen 
  • Kapitalgodkendelse for selskabskapitalen 
  • Kompetent juridisk rådgivning 
  • Registrering af reelle ejere