Der er mange gode grunde til at blive vaccineret og få en influenzavaccine

Der er mange gode grunde til at blive vaccineret og få en influenzavaccine

07/08/2022 0 Af Redaktør

Der er mange fordele ved at få en influenzavaccine. En af de vigtigste er, at den kan hjælpe dig med at forhindre, at du får influenza. Vaccinen kan også være med til at reducere influenzas alvorlighed, hvis du får den. Desuden er det at få en influenzavaccine med til at beskytte andre omkring dig, som kan være mere sårbare over for influenza, f.eks. små børn og personer med helbredsproblemer. En anden god grund til at blive vaccineret er, at det er gratis! De fleste sygesikringsordninger dækker udgifterne til influenzavaccinen, og mange arbejdspladser og skoler tilbyder vaccinen gratis. Endelig er det hurtigt og nemt at blive vaccineret. Du kan normalt få vaccinen hos din læge, på en klinik eller endda på nogle apoteker. Og det tager kun et par minutter at blive vaccineret. Dog skal du være i en bestemt udsat gruppe før du kan få en vaccine. Dette er dog ikke ensbetydende med at du ikke kan få en vaccine! Hos https://nursecare.dk/influenzavaccination/ kan du få en relativt billig vaccine der er effektiv og nem.

Du kan ikke vaccinere dig til en sund livvstil, men det er tæ tpå

Hvor meget skal man motionere? Der er ikke ét svar på dette spørgsmål, da alles behov varierer. Den generelle tommelfingerregel er dog, at du bør sigte mod at motionere mindst 30 minutter fem gange om ugen. Det vil hjælpe dig med at holde din krop sund og stærk. Hvis du ikke kan få plads til 30 minutter på én gang, kan du prøve at dele det op i intervaller på 10 minutter i løbet af dagen. Og hvis du virkelig ikke kan få tid til at motionere, så prøv at indarbejde fysisk aktivitet i din daglige rutine, f.eks. ved at tage trappen i stedet for elevatoren eller ved at parkere længere væk fra butikken. Husk, at selv små ændringer kan gøre en stor forskel for dit helbred!

Det er selvfølgelig ikke nok kun, at bevæge sig man skal også spise sundt

Her er 10 gode råd:

1. Spis masser af frugt og grøntsager hver dag. De fleste mennesker bør tilstræbe at spise mindst fem portioner frugt og grøntsager hver dag. Det vil hjælpe dig med at sikre, at du får de næringsstoffer, som din krop har brug for for at holde sig sund. Hvis du har svært ved at spise så mange portioner, kan du prøve at indarbejde frugt og grøntsager i hvert måltid. Tilføj f.eks. spinat til din morgenmadsomelet eller spis et stykke frugt som en snack. Og husk, at frosne og konserverede frugter og grøntsager er lige så gode som friske!

2. Spis en bred vifte af frugt og grøntsager for at få flest mulige næringsstoffer.

3. Undgå forarbejdede fødevarer så meget som muligt.

4. Sørg for, at du får nok protein.

5. Inddrag sunde fedtstoffer i din kost.

6. Drik masser af vand hver dag.

7. Undgå sukkerholdige drikkevarer.

8. Undgå at spise sent om aftenen.

9. Sørg for, at du får nok vitaminer og mineraler.

10. Søg råd hos en ernæringsekspert, hvis du har spørgsmål eller bekymringer om din kost