Hav dit nødvendige grej og vand med på cykeltræningen i en cykelrygsæk

Hav dit nødvendige grej og vand med på cykeltræningen i en cykelrygsæk

09/08/2022 0 Af Redaktør

Er du erfaren cykelrytter eller måske lige startet med at cykle som de rigtige Tour de France-ryttere? Så er der nok af udstyr, der kan gavne din træning og cykeloplevelse såsom briller, bukser, bluse, sokker og handsker. Det er mest disse items, som man tænker over at skulle anskaffe sig og som synes brugbare i enhver cykelsituation. Men hvad med en ergonomisk cykelrygsæk? Dens fordel er mangfoldig og her ser vi nærmere på alle de muligheder der er med sådan en cykelrygsæk. Læs med her og bliv inspireret til din cykeltræning. 

Hav dit vand i cykelrygsækken

Når du cykler langt ud af landevejen og på diverse veje rundt omkring i Danmark eller udlandet, er det helt fundamentalt, at du har vand at drikke. Det kan være besværligt hver gang at skulle stoppe op og drikke, fordi du gerne vil slå din egen tid og også følger med et cykelrytterfelt, hvor der er fart på. Her kan det også være lidt farligt at drikke af en dunk, som du har monteret på cyklen, fordi du også her skal bruge mindst en hånd og dermed ikke har den samme kontrol over styret og cyklen. Når du har en cykelrygsæk på ryggen, kan du samtidig have en vandbeholder med, som har slange i, som du kan drikke af undervejs. Dermed har du begge hænder fri og du kan løbende drikke vand, når du har brug for det. Det gør, at du ikke taber tid, hvilket måske kan give dig det endelige forspring under en spurt. 

Reflekser til aftenkørsel

Hvis du kører efter mørkets frembrud, er det også et trafiksikkerhedsspørgsmål, at du har reflekser bagpå og foran. Du kører sikkert med lys, men derudover kan det skabe ekstra synlighed omkring dig, at du har en cykelrygsæk på med synlige reflekser. Det har denne cykelrygsæk og de lyser godt op i mørket. Det er noget, som gør, at du kan føle dig tryg ved at køre afsted i mørke, eventuelt også, hvis du skal køre om natten. Især de strækninger, hvor der ikke er nogen cykelsti kan være kritiske, hvis bilisterne ikke kan se jer i mørket. Her kan et par reflekser på cykelrygsækken samt på ben og arme give den synlighed, som gør, at bilisterne kan se jer i tide og kører udenom jer. 

Hav lappegrej parat 

Når du cykler langt, er der stor chance for, at du måske punkterer undervejs med cyklen. Det er de fleste cykelryttere vant til, hvilket gør, at de altid har lappegrej med i en cykeltaske. Her kan du have lappegrejet i din cykelrygsæk, hvilket gør, at du sparer dig selv for mange problemer, såfremt uheldet er ude og cyklen skal lappes hurtigt. Det er også noget, som du kan tilbyde dine kollega cykelryttere, hvis de har glemt deres lappegrej. Det kan medføre, at I får en rigtig god tur, uden at der er en eller flere, der skal trække hjem eller skal tage alternative transportmidler i brug. Ydermere sikrer en hurtig lapning, at man ikke kører på selve hjulet på et fladt dæk, hvilket kan skade hjulet på lang sigt.