Sofaguide: det skal du huske, når du skal finde en sofa

Sofaguide: det skal du huske, når du skal finde en sofa

03/08/2022 0 Af Redaktør

Stuens midtpunkt er ofte sofaen. Det er her, minderne bliver skabt, og familie og venner mødes. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige sofa til din stue. Hvis du lige nu står og skal vælge en splinterny sofa, ved du garanteret allerede, hvor besværligt det kan være at finde den helt perfekte. Vil du have en smule hjælp? Så er du kommet til det helt rette sted! Læs med herunder, hvor du får en guide med alt det, du skal huske, når du skal finde en sofa til din bolig.

Sofaens placering

Noget af det vigtigste du skal huske, når du skal vælge den rigtige sofa, er sofaens placering. Mange tror, at man skal finde sofaen, før man vælger placeringen. Dette er dog en stor fejltagelse! Bruger du denne metode, vil du med stor sandsynlighed komme hjem med en sofa, der slet ikke passer til din sofa – hverken størrelsesmæssigt eller indretningsmæssigt. Når du skal vælge sofaens placering, er det vigtigt, at du foretager en opmåling i rummet, den skal placeres. På denne måde ved du, hvor stor din sofa skal være, og hvor i rummet, den vil passe bedst. Dette gælder især, hvis du vælger en sofa med chaiselong, der kræver ekstra plads. Det er altid en god ide at vurdere sofaens placering, før du går ud og søger efter din nye sofa!

Sofaens form

Når du har fundet ud af, hvor stor din sofa skal være, og hvor i rummet den skal placeres, er det tid til at finde ud af, hvilken form din sofa skal have. Dette er en af de beslutninger, folk har sværest ved at tage, når de skal vælge sofa. Der findes nemlig mange forskellige sofaer med et hav af forskellige former. En af de mest populære sofaformer er den klassiske aflange, rektangulære sofa med en lille chaiselong i siden. Du kan dog også finde runde sofaer, hvis du ønsker dette. Mulighederne er mange!

Sofaens materiale

Mange tror, at der kun findes ét sofamateriale. Dette er dog langt fra tilfældet! Der findes et stort udvalg af diverse forskellige sofamaterialer, og det er derfor vigtigt, at du overvejer grundigt, hvilket materiale du ønsker, din sofa skal være lavet af. Har du et lavt sofabudget, kan det være en god ide at gå med et af de billigere sofamaterialer, som indeholder en smule syntetiske fibre. Udforsk de mange forskellige stoftyper og sofamaterialer, før du foretager et endeligt valg!

Sofaens farve

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det vigtigt, at du overvejer sofaens farve, før du tager et endeligt valg. Selvom en lyserød sofa ser super fed ud i udstillingslokalet, er den ikke nødvendigvis lige så fed i din stue. De mest populære sofafarver er sort, hvid, grå og beige. Dette betyder dog ikke, at du skal vælge en af disse farver! Undersøg dine forskellige mulighed, og find lige netop den sofafarve, der passer til stilen i din sofa – uanset om det er lyserød eller grå.