Der vil altid være noget at fejre

Der vil altid være noget at fejre

09/04/2022 0 Af Redaktør

Der vil altid være noget at fejre og det burde være nok til at undlade alle undskyldning for at opsætte en flagstang i haven. Det er hverken dyrt eller besværligt at få sat en smuk flagstang op på græsplænen. Du kan nemlig få en flagstang pris hos professionelle håndværkere, der endda også hjælper dig med at sætte den op på forsvarlig vis, så den kan holde til mange flagrende festlige begivenheder, mange år frem i tiden. 

Vælg en flagstang i glasfiber 

Hvis du gerne vil have en flagstang der holder i så mange år frem i tiden som muligt og som slet ikke kræver nogen fremtidig vedligeholdelse, så skal du vælge en af de modeller der er i glasfiber. Når du kigger efter den helt rette flagstang pris, så skal du altså også kigge på de materialer der tilbydes, for det har stor betydning for, hvor meget arbejde du i fremtiden vil have med at skulle sætte et flag op til at fejre de festlige begivenheder. 

Din flagstang skal være i den rette højde 

Når du vælger en flagstang, så er det ikke umiddelbart ligegyldigt hvilken højde du vælger. I hver tilfælde ikke hvis det harmonisk skal passe til omgivelserne. Standard længer for en flagstang er mellem 8 og 18 meter. Dog vil det for private være mest naturligt at have en flagstang på 8 meter for et almindeligt parcelhus eller hhv. 10 eller 12 meter for en privat bolig i 2 plan, afhængigt af højden. Det er en fordel hvis din flagstang er højere end den primære bygning og som tommelfingerregel minimum to meter højere, så alle kan se når du flager. Din flagstang pris vil altså afspejle sig i den højde du ønsker for din flagstang. 

Der er altid en god grund til at hejse flaget til tops 

Der vil altid være noget af fejre, foruden de traditionelle helligdage og mærkedage der kræver et smukt flag i toppen af flagstangen. Her anvendes det nationale danske flag og faktisk er det sådan, at det ikke er lovligt at flage med andet end et flag eller en vimpel med de rette farver. Der er dog ingen grænser for, hvor mange dage om året du må hejse flaget. Så her er der mulighed for at vise lidt ekstra festlighed til fødselsdage, familiens mærkedage eller hvad end du ønsker at flage for. 

Der er uskrevne regler når det kommer til at flage højt mod sky 

Der er særlige uskrevne regler som gerne skal overholdes når du har med dit flag og en flagstang at gøre. Der er altså ikke nogle der kommer efter dig med bøder, aller højest med løftede pegefingre, da det blot er god skik at respektere det danske flag. Den første udskrevne regel er, at har man en flagstang, så flager man gerne på de nationale mærkedage, som eksempelvis påskesøndag eller lignende. Derudover skal man gerne have flaget ned, inden solen går ned, så det kun er solstråler der skinner på flaget. Yderligere er der den uskrevne respektfulde regel, at et flag aldrig må røre jorden, heller ikke når du tager det ned fra flagstangen når dagen er endt.