Guide – sådan finder du det rette badmintonudstyr

Guide – sådan finder du det rette badmintonudstyr

01/02/2022 0 Af Redaktør

Badminton er en af de mest populære sportsgrene i Danmark – og med god grund. Uanset om du er amatør, øvet eller professionel indenfor badminton, er det vigtigt, at du har det rette udstyr. Du skal blandt andet have en god badmintonketsjer, ideelle badmintonsko og en praktisk badmintontaske. Ønsker du at finde ud af, hvordan du finder alt det rette badmintonudstyr? Så læs med herunder, eller på https://sporthouz.dk/badmintontasker, hvor du får en guide til, hvordan du kan gøre lige netop dette.

Den vigtige: badmintonketcheren

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt, at du har en god og holdbar badmintonketcher. Når man spiller badminton, er ens ketsjer et altafgørende værktøj, som er alfa og omega for et godt slag og en stor sejr. Når du skal vælge den rette badmintonketsjer, er det vigtigt, at du fokuserer på ketsjerens vægtfordeling. Vægtfordelingen er vigtig, da denne har stor betydning for, hvordan fjerbolden bliver slået i forskellige spil. Derudover er det vigtigt, at du ved valget af badmintonketsjer, fokuserer på ketsjerens fleksibilitet. Fleksibiliteten i ketsjerens skaft har en stor indflydelse på, hvor kontrollerede dine slag mod fjerboldene bliver. Du kan blandt andet vurdere badmintonketsjerens fleksibilitet på skaftet – jo hårdere skaftet er, jo mere kontrollerede bliver dine slag, når du svinger badmintonketsjeren på banen. Det kan være svært at finde den perfekte badmintonketsjer. Derfor kan det være en god ide at afprøve en del forskellige, før du træffer din endelige beslutning.

Den ideelle badmintonsko

Udover en god badmintonketsjer, skal du have ideelle badmintonsko. Dine badmintonsko skal støtte dine ankler, så du kan få styrke i dine løb og spring. En generel tommelfingerregel for badmintonsko er, at de skal være lette og fleksible. Dette giver bedre mulighedere for hurtige skridt og let benarbejde. Derudover er det enormt vigtigt, at du er opmærksom på skoenes hælkappe. Disse er med til at støtte din fod under høje hop og generelt hurtige bevægelser. Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du være opmærksom på badmintonskoens ydersål. Dette er uhyre vigtigt, da det er ydersålen, der skal sikre skridsikkerhed og fleksibilitet i dine fodbevægelser under spillet. Investerer du i billige badmintonsko af dårlig kvalitet, kan det ende med en forvredet ankel eller større skader, der kan følge dig i resten af din badmintonkarriere. Er du i tvivl om, hvilken badmintonsko, der passer bedst til dine fødder, kan du altid søge professionel rådgivning.

Den praktiske badmintontaske

Den smarte badmintontaske, er en af de ting, som mange ofte glemmer at inkludere, når det kommer til badmintonudstyr. Det er i badmintontasken, du opbevarer både badmintonsko og badmintonketsjer. Din badmintontaske skal være rummelig, så du kan opbevare en masse forskelligt udstyr, men også holdbar, så den ikke går i stykker undervejs. Det kan være en god ide at vælge sin badmintontaske ud fra ens udstyrsbehov. Træner du let med småt udstyr, behøver du ikke nødvendigvis at tage en kæmpe badmintontaske med på farten. Markedet for badmintontasker er stort, så undersøg en masse forskellige modeller, og opvej både fordele og ulemper, før du vælger den rette.