Vigtigheden af en god frokostordning

Vigtigheden af en god frokostordning

18/10/2021 0 Af Redaktør

Oplever du nogensinde, at maden, der serveres i kantinen på dit arbejde, er lidt kedelig? Måske bare ”okay”? Uanset hvad for en virksomhed, der tales om, er det ikke just ideelt, hvis der ikke er noget særligt højt fokus på en frokostordning, der både er god or varieret. 

Selvom maden i en frokostordning måske kan virke en smule ligegyldigt i det store hele, er det stadig en vigtig ting, da det kan forbedre medarbejdernes oplevelse på arbejdet og eventuelt gøre dem mere produktive. Søger du en bedre frokostordning i København kan du med fordel tjekke et sted som https://ryde-gastronomi.dk/ ud og ellers læse videre og se, hvorfor det er så vigtigt. 

En pause med god og velsmagende mad 

En af de absolut vigtigste grunde til at have en god frokostordning er netop at medarbejderne har brug for en pause til lige at oplade sin energi. 

Der kan over en lang arbejdsdag være ganske få pauser, hvilket gør det særligt vigtigt at have en god middagspause, hvor medarbejdere får muligheden for at spise noget godt, slappe af, og eventuelt socialisere lidt med kollegerne. 

En kantine vil derfor være et godt sted at få ordnet disse ting, da det her er muligt lige at hygge sig lidt over en god frokost. Ikke alene får man en pause fra den siddende arbejdsposition, man får ovenikøbet også et godt måltid! 

Det viser god omtanke fra ledelsen 

Det vil også sige, at denne tiltrængte pause er noget, som en hvilken som helst ledelse bør have i tankerne. Enhver medarbejder uanset hvor uvæsentlig den enkelte muligvis virker, spiller ind i et større overordnet billede, og selv noget som en ellers simpel og god frokostordning kan bidrage til at forøge arbejdsglæden og gøre systemet mere velfungerende. 

Er en god frokostordning blevet prioriteret, viser det derudover, at de ansatte værdsættes, og at der er fokus på, at gøre deres vilkår så gode som muligt. Det er noget som vil få medarbejderne til at yde en ekstra indsats. 

Gør det af med stressen om morgenen 

Noget af det, en frokostordning også hjælper med, uanset dens kvalitet, er at nedsætte travlheden om morgenen, da det i så fald ikke er nødvendigt for medarbejderne at smøre en madpakke hver morgen. 

Det kan være en virkelig stor bonus, for der er sandsynligvis mange medarbejdere, der har en god del at se til ved morgentid. Deriblandt at deres børn skal have en madpakke smurt, få spist morgenmad og dernæst blive fulgt til skole. For slet ikke at tale om at ikke alle medarbejdere nødvendigvis bor tæt nok på til at have en kort transporttid til arbejdspladsen. Det kan derfor være en virkelig stor lettelse have en frokostordning på arbejdspladsen. 

Derudover er det et kæmpemæssigt plus, hvis den serverede mad også er lækker, da det gør det endnu mere fornøjeligt at komme på arbejde, da man i så fald ved, at der er fokus på ens velbefindende. 

Ønsker du en frokostordning i København er der mange valgmuligheder at vælge imellem, så det handler om at kigge dem nøje igennem.